Έκκληση για τη σωτηρία των γεφυριών

Έκκληση για τη σωτηρία των πετρογεφυριών Αυλακίου και Τέμπλας απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Κοιλάδας Αχελώου. Με αποδέκτες τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Πολιτισμού-Αθλητισμού, τα κόμματα, τους Βουλευτές και τις αρμόδιες Περιφέρειες, το ΔΣ του Συλλόγου ζητά να γίνουν άμεσα κινήσεις, ώστε να σωθούν τα γεφύρια.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου:

«Την ώρα που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, τα γραφόμενά μας μπορεί να είναι άνευ ουσίας. Και συγκεκριμένα, τα χειρόκτιστα πετρογεφύρια Αυλακίου και Τέμπλας στο Δήμο Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας – ιστορικά μνημεία του τόπου μας – ίσως να έχουν καταρρεύσει. Το νερό κάλυψε σχεδόν στο σύνολό του το γεφύρι Αυλακίου, εξαιτίας των παρανομιών της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Και η κατάσταση στο γεφύρι Τέμπλας, δεν είναι πολύ καλύτερη.

Όλα αυτά έγιναν εξαιτίας του φράγματος της ΤΕΡΝΑ και ειδικότερα της παράνομης υπερύψωσής του.

Να σημειώσουμε ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις στις προ μηνών καταγγελίες μας και εκθέσεις αυτοψίας ούτε από το ΥΠΟΟΑ, ούτε από το ΥΠΕΝ. Ελπίζουμε να μην είναι αργά.

Η έκκλησή μας αυτή δεν είναι η πρώτη, ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία!

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, τι πρέπει τελικά να κάνουμε, ώστε να υπερασπίσουμε τον τόπο μας από τα αδηφάγα βλέμματα των εταιριών και από όσους – στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης – καλύπτουν τις συνεχείς παρανομίες τους.

Κάνουμε ύστατη έκκληση: ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩ – ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΑΣ!

Τα υπόλοιπα – και είναι πολλά – θα τα δούμε στην πορεία. Αν οι αρμόδιοι δεν το κάνετε, τότε έχετε σεις την μεγαλύτερη ευθύνη για την όποια καταστροφή επέλθει».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος