Συζητήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου η Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου με θέμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ της Ναυπάκτου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι «οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον ΕΦΚΑ Μεσολογγίου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δημιουργώντας υποβάθμιση στη Ναυπακτία και τη Δωρίδα και ταλαιπωρία στους πολίτες, τη στιγμή που οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και το οδικό δίκτυο με σημαντικά προβλήματα και ιδιαίτερα για τους πολίτες της ορεινής Ναυπακτίας».

Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι γεωγραφικά ο μεγαλύτερος της χώρας και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να καταλάβει πως ελαφρά τη καρδία καταργούνται αλλά και υποβαθμίζονται υπηρεσίες χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία κοστολόγηση, προκαλώντας μάλιστα μεγάλες ανισότητες». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ενδεικτικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις που θα κληθούν να διανύσουν οι ασφαλισμένοι, «με το αντίστοιχο σημαντικό κόστος που αυτές συνεπάγονται στη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία, προκειμένου να μεταβούν στη νέα Διεύθυνση ΕΦΚΑ στο Μεσολόγγι».

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσος Πετρόπουλος αιτιολόγησε αόριστα την απόφαση αυτή του Υπουργείου επικαλούμενος επιστημονικά κριτήρια, τα οποία, ωστόσο, δεν κατονόμασε. Αρκέστηκε στο να αναφερθεί στο κόστος που είχε το Ελληνικό Δημόσιο έως σήμερα, παραβλέποντας και μη λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι οι Υπηρεσίες ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο διαθέτουν σήμερα ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο είναι υπό διαμόρφωση, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ακόμη ότι οι υπηρεσίες θα παραμείνουν στη Ναύπακτο, χωρίς να συνιστούν Διεύθυνση ΕΦΚΑ, αλλά θα έχουν τη λειτουργία των δομών ΕΦΚΑ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος