Συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά έγινε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή, του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου (Ε.Σ.ΜΕΣ.) και μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βασίλειου Σπυρόπουλου, του Αντιπροέδρου Ε.Σ.ΜΕΣ. και μέλους της Διοίκησης της ΕΣΕΕ Κωνσταντίνου Πασιόπουλου και της Περσεφώνης Μελαχρή, μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και του ΓΓ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιο Τεμπονέρα.

Υπήρξε εκτενής συζήτηση επί του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα νησιά του Ιονίου Κεφαλληνίας και Ζακύνθου και αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της γραμμής, καθότι μετά την κατασκευή και λειτουργία της Ιονίας Οδού το εμπόριο της Β. Ελλάδος μεταφέρεται νότια και ειδικά προς τα νησιά του Ιονίου που τυγχάνουν ολοένα και μεγαλύτερης προσέλευσης τουριστών.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο για τον εμπορικό όσο και για τον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι έχει εγκριθεί ήδη ένα ποσό της τάξεως του 1.200.000 ευρώ για τη διάνοιξη του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου, εξαλείφοντας έτσι όποιο πρακτικό πρόβλημα στεκόταν τροχοπέδη για τη δημιουργία της γραμμής μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε στον Γενικό Γραμματέα να υπάρξει επιδότηση της γραμμής, ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για την υλοποίησή της και για τα πρώτα στάδια λειτουργίας της.

Ο κ. Τεμπονέρας ενημέρωσε ότι υπάρχει θετική προσέγγιση του Υπουργείου επί του θέματος και ότι θα πρέπει να βρεθεί ενδιαφερόμενη ναυτιλιακή εταιρεία, ώστε να υπάρξει άμεση επιδότηση και φυσικά αντίστοιχο ενδιαφέρον από φορείς των νησιών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος