Σε Αντίρριο, Ναύπακτο και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα

Σε ενημερωτικές δράσεις (διανομή φυλλαδίων, ανάρτηση πανό) για τις ανεμογεννήτριες προχώρησε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» σε Αντίρριο, Ναύπακτο και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα.

Άλλωστε, στην περιοχή αυτή έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο και σε πολύ κοντινή απόσταση από ιδιόκτητες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και οικίες.

Σε σχετική της ενημερωτική ανακοίνωση, η Κίνηση Πολιτών αναφέρει:

«Η πλειοψηφία των πολιτών της Ναυπάκτου επικρότησε την δράση της Κίνησης και έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ στο Αντίρριο η τοπική κοινωνία ήταν φανερά διχασμένη, με  κάποιους από τους πολίτες να υποστηρίζουν τα αιολικά, και κάποιους άλλους να εναντιώνονται αναφέροντας την ανάμειξη κάποιων πολιτικών με τις ενεργειακές εταιρίες, καθώς και περιπτώσεις δωροδοκίας από αυτές, προς αρμόδιες υπηρεσίες/τοπική αυτοδιοίκηση/κατοίκους, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή.

Στο Μολύκρειο, οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοι δήλωσαν ξεκάθαρα ενοχλημένοι από την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ENERGIEKONTOR Α.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό τους.

«Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, μας αναστάτωσαν…», «Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες. Αν γίνεται, να ξηλωθούν κι αυτές που μπήκαν», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του Μολυκρείου.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος