Μουσική εκδήλωση-συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 18 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

Βασικός συντελεστής θα είναι ο ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Γισδάκης. Η συναυλία (21:30) με τίτλο «στον καθρέφτη τ’ ουρανού» πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος. Η εκδήλωση μάλιστα εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στους 116 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, υπό το φως της ομορφότερης πανσελήνου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21:30, αλλά και κατά τη διάρκειά της.

Ο Β. Γισδάκης γνωρίζει τον Μάνο Χατζιδάκι το 1989 που τον πρωτοπαρουσιάζει, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στη συναυλία του «Σείριου». Από τότε συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες του κορυφαίου συνθέτη, τραγουδώντας υπό τη διεύθυνσή του. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, μεταξύ των οποίων «ο Δρομέας», σε μουσική Νίκου Δανίκα και στίχους του Αγρινιώτη Λευτέρη Τηλιγάδα.

Τον Β. Γισδάκη θα συνοδεύσουν η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο, τραγούδι), ο Ανδρέας Παπαδήμας (τραγούδι), ο Κώστας Πλακίδας (κιθάρα , μαντολίνο και μπουζούκι), και ο Γιώργος Σταυρόπουλος (πιάνο). Συμπράττει ο Πάνος Μαμασούλας στα κρουστά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος