«Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες του χθες και ανοίγουμε την ατζέντα των μεγάλων έργων της επόμενης εποχής» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης

Την «ανάγκη να τελειώσει η Δυτική Ελλάδα με τις εκκρεμότητες υποδομών των περασμένων ετών και να προχωρήσει στην επόμενη ‘γενιά’ έργων» υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Φαρμάκης, μετά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου, Νίκου Στέφου, «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι» το βράδυ της Δευτέρας 13 Μαΐου, υποδέχτηκε τον κ. Καραμανλή μαζί με τον πρώην υπουργό, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Όλα από την Αρχή» στο Αγρίνιο.

Οι τρεις άνδρες αντάλλαξαν απόψεις, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα έργα υποδομής, που, όπως επισημάνθηκε, «έχουν καθυστερήσει δραματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στερώντας πολύτιμο ‘οξυγόνο’ ανάπτυξης από την περιοχή».

«Η Δυτική Ελλάδα, βίωσε τα οδυνηρά αποτελέσματα του λαϊκισμού και στον τομέα των έργων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Πατρών – Πύργου, έναν αυτοκινητόδρομο που φτιάχτηκε… δέκα φορές στα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει πραγματικά, χάρη στην άκρατη υποκρισία ενός υπουργού και την κάλυψη ή και στήριξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

«Η γύμνια της Περιφέρειας δεν κρύβεται. Περηφανεύονται που τελείωσε η μικρή περιμετρική της Πάτρας μετά από δεκαετίες και διαφημίζουν ότι φέρνουν ένα δίκτυο φυσικού αερίου που μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, καθώς περιλαμβάνει μόλις 3.500 συνδέσεις σε μία περιοχή άνω των 600.000 κατοίκων» σημείωσε επίσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, θέτοντας μάλιστα τις προτεραιότητες του προγράμματός του, με τον κ. Καραμανλή να συμφωνεί για την ολοκλήρωση της Πατρών – Πύργου, την σύνδεση του Αγρινίου αλλά και της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγυαλίου με την Ιόνια Οδό, την λειτουργία του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, καθώς και την σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας.

«Πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο των εκκρεμοτήτων και να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο» επεσήμανε, παρουσιάζοντας ότι μεγάλοι στόχοι της επόμενης εποχής πρέπει να είναι η δημιουργία νέων οδικών αξόνων που θα συνδέουν το Αγρίνιο με το Καρπενήσι, τη Ναύπακτο με την Λαμία και την Πάτρα με την Τρίπολη, το εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Πάτρας και η δημιουργία υποδομών Cargo στο αεροδρόμιο του Αράξου, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς θα ζωντανέψουμε και πάλι το όραμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέσει τη Δυτική Μακεδονία με την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία».

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας σύγχρονων δικτύων σε όλα τα επίπεδα.

«Από τα αρδευτικά δίκτυα μέχρι τα δίκτυα 5G, η Δυτική Ελλάδα πρέπει να μπει στον σύγχρονο κόσμο, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και παραγωγή, αλλά και να προσελκύσει επενδύσεις. Γιατί μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι δουλειές και οι θέσεις εργασίας, που αποτελούν τον μεγάλο μας στόχο» ανέφερε, καταλήγοντας ως εξής: «Η Δυτική Ελλάδα έχασε πολύτιμα χρόνια, αλλά αυτό θα τελειώσει στις 26 Μαΐου. Η δική μας περιφερειακή Αρχή θα διεκδικήσει και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ξαναβρούν οι άνθρωποι του τόπου μας, την ελπίδα και το χαμόγελό τους. Θέλουμε προκοπή. Προκοπή για όλους και παντού!».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος