Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε καλό δρόμο το συνεταιριστικό ελληνικό σπαράγγι

Κοινοποίηση

sparagi

Αρχίζει δειλά να ανακάμπτει στην χώρα μας η καλλιέργεια του σπαραγγιού

Λόγω της κάμψης που καταγράφηκε εξαιτίας των φθηνών εισαγωγών υποδεέστερου προϊόντος από το Περού, το οποίο βγήκε πλέον εκτός αγοράς επειδή εξαιρέθηκε από τα φρέσκα, αλλά και λόγω της μεγάλης αύξησης της παραγωγής στη Γερμανία, χάθηκαν περίπου τα 2/3 των εκτάσεων που καλλιεργούνταν με σπαράγγι.

Η καλλιέργεια που ξεκίνησε συστηματικά στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στην περιοχή των Γιαννιτσών, σήμερα αναπτύσσεται σε περίπου 35.000 στρέμματα σε Πέλλα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως και Αιτωλοακαρνανία, κυρίως από συνεταιρισμένους παραγωγούς.

Το ελληνικό σπαράγγι ουσιαστικά στο σύνολό του εξάγεται στο εξωτερικό, με πρώτη αγορά τη γερμανική, -απορροφά σχεδόν το 80%-, ενώ ακολουθούν Γαλλία και Ιταλία. Η Ελλάδα, στη διεθνή κατάταξη έχει την 16η θέση (με στοιχεία 2013), ενώ πρώτη είναι η Κίνα με το 86% της παγκόσμιας παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

kammenosbanner2

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: