Έκτακτη σύσκεψη στο Μεσολόγγι

Έκτακτη σύσκεψη συγκλήθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της πρόληψης για δασικές πυρκαγιές και έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν κατά το υπόλοιπο της θερινής περιόδου. Η σύσκεψη έγινε υπό την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, σε συνεννόηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Π.Σ. Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.

Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το σχεδιασμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε σε δράσεις όπως η εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις, η επαγρύπνηση τοπικών φορέων και ευαισθητοποίηση του κοινού, η απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, καθώς και η έγκαιρη αποκατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου για αμεσότερη πρόσβαση και επέμβαση στις δασώδεις περιοχές σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης «η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας θα είναι παρούσα σε όλα τα συμβάντα, παρέχοντας όλα τα αναγκαία μέσα για την υποβοήθηση του έργου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και σε αυτό θα συμβάλει η βοήθεια των Δήμων, οι οποίοι ανταποκρίνονται άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο όταν χρειάζεται».

Ο κ. Γεωργακόπουλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Π.Υ., της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ΕΛΑΣ, των Δήμων, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και συνεχάρη το προσωπικό όλων των φορέων που «επανειλημμένα εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες» και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν αφειδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όποτε και να τους ζητηθούν».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος