Ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015 η δωρεάν παροχή ίντερνετ στους 289.300 δικαιούχους του προγράμματος Ψηφιακής Αλληλεγγύης, στους οποίους είχε χορηγηθεί δωρεάν tablet ή laptop και σύνδεση ίντερνετ. Αυτό σημαίνει ότι -όσοι επιθυμούν να- συνεχίσουν το πρόγραμμα θα πληρώνουν από το Νοέμβριο τον λογαριασμό του αριθμού (SIM) που έλαβαν.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η 31η Οκτωβρίου είχε οριστεί καταληκτική προθεσμία για τη λήξη του προγράμματος χορήγησης δωρεάν laptop ή tablet με σύνδεση internet. Οι δικαιούχοι του προγράμματος όπως προέβλεπε το πρόγραμμα είχαν επιδοτηθεί με ένα ποσό και για την σύνδεση τους με το διαδίκτυο για 10 μήνες λόγω καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος χωρίς να δοθεί παράταση στον χρόνο ολοκλήρωσης.

Από το Νοέμβριο όμως και μετά όποιος είχε υπογράψει συμβόλαιο σύνδεσης για να συμμετάσχει και να ωφεληθεί απο το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη θα πρέπει πλέον να πληρώνει τους λογαριασμούς για την σύνδεση στην εταιρεία που απευθύνθηκε. Το πρόγραμμα επιδοτούσε την διαδικτυακή σύνδεση μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο μήνες που υπολείπονται από τα 12μηνα (ή 24μηνα) συμβόλαια που έχουν υπογράψει από την τσέπη τους εξ ολοκλήρου και όχι με επιδότηση από το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση είχαν όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες που αιτήθηκαν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος