Κάλαντα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο Αγρινίου

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε Καλή χρονιά και Χρόνια Πολλά: «Εύχομαι το νέο έτος μαζί με την ελπίδα να φέρει την πρόοδο και να μας οδηγήσει σε μια κοινωνία πιο δίκαιη και δημοκρατική, με συνοχή και προοπτική καλύτερης ζωής για όλους. Εύχομαι σε όλους τους Αγρινιώτες , το 2018, να αποτελέσει αφετηρία για δημιουργία και ευημερία, ατομική και συλλογική. Με υγεία, ευτυχία, αγάπη και αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά».

Πρωτοχρονιά στο Δημαρχέιο

Παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο Δημαρχείο και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά: «Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά. Η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη για όλους του Έλληνες. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πίστη σε αξίες και ιδανικά. Κανείς δεν θα βγάλει μέσα από την καρδιά του Έλληνα την πατρίδα, την θρησκεία του, τα ιδεώδη, την αγάπη για την ορθοδοξία και το έθνος. Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα, όπως την δημοκρατία. Για να μην φτάσουμε η δημοκρατία να είναι των λίγων. Οι μειοψηφίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν το μέλλον της χώρας ή ενός τόπου».

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Στην πατρίδα μας σήμερα γίνεται ένα μεγάλο κακούργημα. Αγωνίζονται πολλοί να κλονίσουν την πίστη στον Χριστό και μάλιστα στα νέα παιδιά. Ο Χριστός μας είναι ο σωτήρας, ο λυτρωτής. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας πίστη».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος