Όμορφη εκδήλωση στα γραφεία της Περιφέρειας, για την υποδοχή του νέου έτους

«Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση είμαστε έτοιμοι, μαζί με την ελληνική κοινωνία να κάνουμε τη νέα αρχή». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προετοιμαστεί να απαντήσει στις προκλήσεις για το 2018.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλαγής ευχών, την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο κ. Κατσιφάρας είχε τη δυνατότητα να μοιραστεί με εκπροσώπους της πολιτικής, της επιστημονικής, της κοινωνικής, της επιχειρηματικής ζωής το σχέδιο και το όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την βασιλόπιτα, με τις ευχές της Εκκλησίας και απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, ευχήθηκε: «Να εργάζεσαι με την ίδια αγάπη, με τον ίδιο ζήλο για το λαό, όπως μέχρι τώρα και ακόμη περισσότερο. Το νέο έτος να βοηθήσει, ώστε οι επιθυμίες σου γι αυτό το λαό να γίνουν πραγματικότητα».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας κι ευχήθηκε: «Καλή χρονιά, με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας το 2018».

Επεσήμανε πως το 2018 είναι μία χρονιά ορόσημο. «Η χώρα βγαίνει από την επταετή παγίδα ενός γκρίζου τούνελ και η ελληνική κοινωνία απαιτεί μια νέα αρχή» τόνισε και πρόσθεσε: «Οφείλουμε απέναντι στις προσκλήσεις να είμαστε με σχέδιο και αποφασισμένοι, με ισχυρή πολιτική βούληση για να μπορέσουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία να κάνουμε τη νέα αρχή. Τα πολλά εγώ δεν δίνουν απάντηση στο αύριο. Αν όλοι ενώσουμε δυνάμεις σε ένα σχέδιο, μπορούμε να δώσουμε τις απαντήσεις, ώστε να επανέλθει το χαμόγελο και η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κατσιφάρας, ανέφερε: «Ως Περιφέρεια έχουμε δώσει στην κοινωνία δείγματα γραφής. Διαθέτουμε σχέδιο ολοκληρωμένο, στοχευόμενο που κινητοποιεί όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της Περιφέρειας» και συνέχισε ιεραρχώντας τις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά: «Το 2018 είναι η χρονιά θα επικεντρωθούμε στην άρση των ανισοτήτων, στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα με στόχο τις νέες θέσεις εργασίας» και κατέληξε προσδιορίζοντας το όραμα και το στόχο : «Έχουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, ζητούμε τη στήριξη όλων των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων πάνω σε μία κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης για μία νέα βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, με εισόδημα, εργασία, αλληλεγγύη μεταξύ μας , σεβασμό στις σχέσεις και τη θεσμική δημοκρατία και πάνω απ’ όλα να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στη νεολαία μας, ότι έχουμε διαμορφώσει ένα παραγωγικό περιβάλλον και μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος