Ανακοινώθηκε η έναρξη των Δράσεων και Εγγραφών για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου. Η επίσημη έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς γίνεται ουσιαστικά με την τέλεση του Αγιασμού το προσεχές Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 19:10 στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων του 1ου Συστήματος Προσκόπων (Παπαρρηγοπούλου 55Β’, εργατικές κατοικίες Άγ. Ιωάννη Ριγανά).

Στις δραστηριότητες του Συστήματος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Δημοτικού ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων), Γυμνασίου 12 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), έφηβοι Λυκείου 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και νέοι 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη στα τμήματα, είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.

Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις Προσκοπικές Δράσεις (στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων, στις εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές. Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.

Οι δράσεις για την Αγέλη Λυκοπούλων και την Ομάδα Προσκόπων ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 17:00~19:00 στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων των Προσκόπων του Αγρινίου, Παπαρρηγοπούλου 55β, στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη, ενώ για την Κοινότητα Ανιχνευτών βάσει συνεννόησης με τα παιδιά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος