Αιτήσεις έως 18 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα «Youth Power» θέτει σε εφαρμογή το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας».

Τι θα έκανες αν…

Πρόκειται για πρόγραμμα Μακράς Παρέμβασης για μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, βασισμένο σε υλικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.).

Το Κέντρο «Οδυσσέας», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει το σχολικό έτος 2019-2020 Πρόγραμμα Μακράς  Παρέμβασης ευαισθητοποίησης για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναντήσεις (1 συνάντηση εβδομαδιαίως), 2 διδακτικών ωρών για κάθε συνάντηση στο χώρο του σχολείου. Σκοπός του είναι η απόκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίλυση δυσκολιών. Κάθε Σχολική Μονάδα μπορεί ν’ αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει.

Ενδεικτικά, κάποιες απ’ τις θεματικές Ενότητες: Αυτοεκτίμηση, Συζητώντας για την Βία/εκφοβισμό, Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, Συζητώντας για συμπεριφορές εξάρτησης, Αξίες ζωής. Στο πρόγραμμα προβλέπονται και 4 ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών.

Υπεύθυνη Προγράμματος: – Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε μόνο ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση [email protected] από Τετάρτη 9 έως και Παρασκευή 18/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275, 26410 28770)

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς

Πρόκειται για διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου, που είναι βασισμένο σε υλικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.).

Το Κέντρο «Οδυσσέας», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον χώρο του Κέντρου (Φλώρας Καραπαπά 3 -3ος όροφος).

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

α) ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.
β) γνωριμία και εξοικείωση με εκπαιδευτικά εργαλεία για την υποστήριξη των μαθητών μέσα στην τάξη με την στήριξη και εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν την εφηβεία και την διερεύνηση της έννοιας του ρίσκου, τους παράγοντες κινδύνου, ενίσχυση της συνοχής της ομάδας, παρουσίαση του υλικού «Youth Power».

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε μόνο ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση [email protected] από Τετάρτη 9 έως και Παρασκευή 18/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275, 26410 28770).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος