Ψεκασμοί του Δήμου Αγρινίου για τα κουνούπια

Τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι διαβιβαστές, ενώ εξίσου δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή, θεωρώντας το υψηλής προτεραιότητας θέμα. Εξασφάλισε λοιπόν την εφαρμογή διετούς προγράμματος και προχωρά σε έγκαιρους ανοιξιάτικους ψεκασμούς για το 2018 με κατάλληλα προνυμφοκτόνα από αρχές Απριλίου στις αστικές και περιαστικές περιοχές που έχουν χαρτογραφηθεί ως εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών. Οι επεμβάσεις αυτές είναι σημαντικές για την μείωση του πληθυσμού των εντόμων και την ελαχιστοποίηση της όχλησης.

Η εφαρμογή του προγράμματος περιλαμβάνει:

  • Έλεγχο πιθανών εστιών ανάπτυξης προνυμφών με δειγματοληψίες.
  • Εγκατάσταση και παρακολούθηση παγίδων ακμαίων κουνουπιών.
  • Τοποθέτηση παγίδων ωοαπόθεσης για τον έλεγχο – καταπολέμηση του ασιατικού κουνουπιού Aedes albopictus.
  • Διενέργεια ψεκασμών εδάφους με προνυμφοκτόνα και εντομοκτόνα σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο.
  • Ενημέρωση των πολιτών για πρόληψη από τα τσιμπήματα των κουνουπιών με Δελτία Τύπου και διανομή αφίσας με ατομικά μέτρα προστασίας καθώς και μέτρα πρόληψης που μπορούν να γίνουν από τους πολίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

«Η ατομική συμβολή και κατανόηση των πολιτών της σημασίας της προφύλαξης από τα κουνούπια είναι σημαντικός παράγοντας στη διαχείριση του προβλήματος και η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος