Εγκληματική ομάδα διέπραττε κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο και εκποιούσε τα κλοπιμαία σε  ενεχυροδανειστήριο στο Μεσολόγγι. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα απέδωσαν καρπούς, αφού ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία εφτά ατόμων (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 23 μέχρι και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της κλοπής κατά συναυτουργία και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον ένας 48χρονος, μέλος της σπείρας, κατηγορείται και για διάπραξη απατών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων.

Οι δράστες, ενεργώντας σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο στο Αγρίνιο, δεκαεννέα κλοπές σε οικίες -αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα- και μια κλοπή μοτοσικλέτας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των 46.000 ευρώ. Σε έρευνα βέβαια που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ενεχυροδανειστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και ρολόγια για τα οποία ερευνάται η προέλευση τους.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τον 48χρονο, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι προφασιζόμενος τον υπάλληλο του Ο.Δ.Δ.Υ. και αναφέροντας ότι έχει συγγενικές σχέσεις με τον Διευθυντή του Οργανισμού, κατάφερε να εξαπατήσει πέντε πολίτες και να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ, πείθοντας τους ότι θα συμμετείχαν σε δημοπρασία και θα αγόραζαν οχήματα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος