Πρόκειται για μια devised δράση που στοχεύει στο να χτίσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών για το σώμα τους και να τα αφυπνίσει για τους κινδύνους των αγνώστων και γνωστών που υπάρχουν στο περιβάλλον τους.

Η παράσταση θα δοθεί από το τμήμα παιδιών 8 έως 11 ετών, την Παρασκευή 16 Ιουνίου (19:00), στο «Μικρό Θέατρο». Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα δίνονται στο ταμείο του θεάτρου 1 ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Σύλληψη – σκηνοθεσία – καθοδήγηση: Κατερίνα Καραδήμα
Επιμέλεια κοστουμιών: Λίλη Κυριλή


Η αφορμή είναι οι ήρωες παραμυθιών που παγιδεύτηκαν από ξένους όπως ο Χάνσελ και η Γκρέτελ που θαμπώθηκαν από το σπίτι με τα γλυκά και έπεσαν στα χέρια της κακιάς μάγισσας. Όπως η χιονάτη με το μήλο της κακιάς μάγισσας, ο Πινόκιο που παρασύρθηκε από τους κλέφτες, η κοκκινοσκουφίτσα με τον κακό λύκο. Πώς από τους ήρωες που δεν είπαν όχι και βρέθηκαν σε άσχημη θέση, φτάνουμε στους σούπερ ήρωες (τα ίδια τα παιδιά) που καταφέρνουν να πουν όχι και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Πόσο κοντά επιτρέπω σε κάποιον να με πλησιάσει, τι σημαίνει προσωπικός χώρος, τι συμβαίνει με τα αγγίγματα των άλλων στο σώμα μου; Υπάρχει καλό και κακό άγγιγμα;Ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά μυστικά; Το σώμα μου ανήκει μόνο σε μένα. Μπορώ να πω όχι όταν δεν θέλω να με αγγίζουν; Σε ποιους; Μόνο στους ξένους ή και σε αυτούς που γνωρίζω; Κι αν η θεία μου θέλει να μου δώσει ένα ρουφηχτό φιλί εγώ μπορώ να πω όχι ή ντρέπομαι και καλύτερα να μην τη στενοχωρήσω; Μιλάω σε αγνώστους; Πάω μαζί τους βόλτα;

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος