Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League και η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός δεν έχει ενθουσιάσει με την εικόνα που έχει δείξει στα φιλικά της προετοιμασίας. Βέβαια το ζητούμενο είναι να έχει καλύτερη εικόνα η ομάδα στα επίσημα ματς και υπάρχουν πολλοί λόγοι που συναινούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Σίγουρα η μέτρια εικόνα στους μέχρι τώρα αγώνες έχει προβληματίσει πολύ κόσμο και δεν έχει βοηθήσει καθόλου στο να υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού. Παρά το γεγονός ότι οι προσθήκες που έγιναν, αριθμητικά έχουν καλύψει τις απώλειες στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν (με εξαίρεση την θέση του φορ) η εικόνα της ομάδας δεν είναι διόλου ενθαρρυντική. Η καθυστερημένη έλευση παικτών κυρίως, δεν επέτρεψε στο να υπάρχει η απαιτούμενη συνοχή και ο προβληματισμός είναι διάχυτος στις τάξεις των φιλάθλων.

Η οικονομική συγκυρία από τη μία και η προβληματική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, όπως και σε άλλες ομάδες, με όλα τα επακόλουθα. Παράλληλα οι πολλές αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ, δημιούργησαν ανάγκες που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την κάλυψη των κενών, αλλά και με την χαμένη ομοιογένεια που θέλει το χρόνο της να ανακτηθεί. Ταυτόχρονα οι αλλαγές και στο τεχνικό τιμ, δημιούργησαν επίσης νέα δεδομένα.

Τα κενά σιγά σιγά έχουν σχεδόν καλυφθεί και απομένουν ελάχιστα για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Πλέον η δουλειά που γίνεται αφορά την δημιουργία ομάδας και την ενσωμάτωση των μονάδων στο σύνολο και στην φιλοσοφία του νέου προπονητή. Με βάση τις ατομικές ικανότητες νέων και παλιών, ποιότητα υπάρχει. Συνεπώς υπάρχει και η δυνατότητα , μέσα από την δουλειά, να πλησιαστούν σύντομα και γιατί όχι να ξεπεραστούν τα περσινά στάνταρ. Μόνο που όλο αυτό χρειάζεται το χρόνο του.

Βέβαια αν δούμε λίγο τι γίνεται και αλλού, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι μόνο ο Παναιτωλικός που ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα. Με εξαίρεση τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις,  οι υπόλοιπες στην πλειοψηφία τους ψάχνονται ακόμη αγωνιστικά. Αν και προσθήκες παικτών τις τελευταίας στιγμής γίνονται ακόμη και στις πρώτες. Ίσως η διαφορά του Παναιτωλικού με τις άλλες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό.

Όπως και να ‘χει, το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα του Αγρινίου όσο περνάει ο καιρός θα «δένει» και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Οι προϋποθέσεις να γίνει αυτό υπάρχουν, καλοί ποδοσφαιριστές, καλό προπονητικό τιμ, άριστες συνθήκες. Εκείνο που χρειάζεται εξωαγωνιστικά, είναι η στήριξη του κόσμου και η απαραίτητη πίστωση χρόνου. Ο χρόνος είναι αρωγός από εδώ και πέρα στο «χτίσιμο» ενός ισχυρού Παναιτωλικού και η υπομονή αρετή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος