Παρουσίαση του βιβλίου «Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο»

Ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του γλύπτη Βασίλη Παπασάικα «Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο», τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00 σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Σκαλτσοδήμου 9, Αγρίνιο).

Την εκδήλωση προλογίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ ο συγγραφέας συνομιλεί με την Επιμελήτρια του βιβλίου κ. Βάσω Κυριαζάκου και υπογράφει αντίτυπα.

Ο Βασίλης Παπασάικας…

…γεννήθηκε στο Καινούριο το 1956 από γονείς αγρότες, τον Γιώργο και τη Θεοφανώ Παπασάικα. Σπούδασε σχέδιο κοντά στον Βρασίδα Βλαχόπουλο και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984.

Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.

Ο Βασίλης Παπασάικας στο βιβλίο αυτό επιχειρεί να μια αναδρομή στα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του Χρήστου Καπράλου κατα τα οποία ο ίδιος υπήρξε ένας απ’ τους στενότερους φίλους του. Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ενα σχέδιο του Βασίλη Παπασάικα που έκανε βλέποντας μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ο ίδιος με τον Καπράλο στο χυτήριο του τελευταίου σε μια ανάπαυλα της δουλειάς. Αυτη είναι η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του Παπασάικα μετά την πρώτη με τίτλο «Μικρές συντάξεις και σχέδια» και αυτή απο τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου η επιμελήτρια κυρία Βάσω Κυριαζάκου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σπάνια ένα βιβλίο βιογραφικού και αυτοβιογραφικού περιεχομένου περικλύει τόση ειλικρίνια. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών φίλων ο Βασίλης Παπασάικας πήρε την απόφαση να γράψει για όσα έζησε ως μαθητής, βοηθός ,ομότεχνος και στενός φίλος του διεθνούς γλύπτη Χρήστου Καπράλου.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος