Ολοκληρώθηκαν οι περίοδοι των φετινών κατασκηνώσεων

Με επιτυχία λειτούργησαν και φέτος οι παιδικές Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην περιοχή Ρίζα Αντιρρίου.

Με τον απολογισμό, κατά τη Γενική Συνάντηση όλων των Υπευθύνων Στελεχών (αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών) και των Επιτροπών Διοικήσεως – Διαχειρίσεως και Συντηρήσεως της Κατασκηνώσεως, ολοκληρώθηκαν οι περίοδοι των φετινών κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως.

Στις έξι κατασκηνωτικές περιόδους που λειτούργησαν από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 27 Αυγούστου, φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 500 παιδιά, αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου. Σε κάθε περίοδο σημαντική ήταν η παρουσία των 20-30 στελεχών τουλάχιστον, τα οποία πάντα προσφέρουν εθελοντικά, μαζί με τα μέλη των Επιτροπών.

Πραγματοποιήθηκαν φέτος δύο περίοδοι για παιδιά Δημοτικού (μία κοριτσιών και μία αγοριών), δύο περίοδοι για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου και μία κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου. Επίσης, κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ένα τετραήμερο Φοιτητών και Στελεχών, καθώς και το τριήμερο των υπευθύνων κυριών της Φιλανθρωπικής Διακονίας. Προηγήθηκε η λειτουργία μιας περιόδου Ειδικών Αναγκών για παιδιά με αυτισμό (20-25 Ιουνίου).

Στον χώρο των Κατασκηνώσεων, όλα τα παιδιά έζησαν ξέγνοιαστα και δημιουργικά, έπαιξαν, ασκήθηκαν, κολύμπησαν στη θάλασσα κι έλαβαν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια, αλλά και παρακολούθησαν προβολές και παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος