Ανακοίνωση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης διοδίων Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» και Ιονίας Οδού:

«Η δημόσια δέσμευση του υπουργού Υποδομών για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης της Ιονίας Οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, για τη μείωση του κόστους των διοδίων είναι μια θετική εξέλιξη.

Με συντονισμένες πρωτοβουλίες όλων των θεσμικών – τοπικών φορέων και με κατάθεση δύο επίκαιρων ερωτήσεών μου στον Υπουργό, αναδείξαμε το θέμα εντός της Βουλής.

H Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» πρέπει να έχει διόδιο προσβάσιμο από όλους, έτσι ώστε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας απρόσκοπτα τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, ιδιαίτερα σήμερα, που βιώνουμε μια παρατεταμένη οικονομική κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Ευελπιστούμε ο Υπουργός να κάνει πράξη τις δημόσιες εξαγγελίες και να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, για την επαναδιαπραγμάτευση του διοδίου μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Κοινοπραξίας.

Αυτό επιβάλλει η συνέπεια λόγων και πράξεων.

Προσωπικά προσπαθώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Νομού μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος