Κλείνει με το πέρας της Παρασκευής (15/1) στο TAXISNET η αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για το 2015, ενώ την ευκαιρία να κάνουν αίτηση έχουν και όσοι έκαναν παιδί τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 έχουν όσοι πολίτες θεωρούν ότι δικαιούνται οικογενειακών επιδομάτων, για το έτος 2015, να υποβάλλουν την απαραίτητη ηλεκτρονική αίτηση Α21.

Μόνο τότε θα αποκτήσουν το δικαίωμα να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί, αφού πρώτα οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, ελέγξουν και εγκρίνουν την αίτηση. Εάν παρέλθει η παραπάνω ημερομηνία, χωρίς να υποβληθεί η εν λόγω αίτηση, τότε χάνεται το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Να σημειώσουμε εδώ οτι όσοι έχουν κάνει αίτηση δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα για το 2015. Οι αιτήσεις για το επίδομα του 2016 όπως κάθε χρόνο θα υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις. (δείτε σχετικά με το οικογενειακό επίδομα του 2016).

Επίσης οι γονείς οι οποίοι απέκτησαν νέο τέκνο μέσα στο 2015 χωρίς να το έχουν δηλώσει στην αίτηση Α21 έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τροποποιητική αίτηση (ή νέα αίτηση εφόσον είναι το πρώτο τους τέκνο) έτσι ώστε να λάβουν αναλογία του επιδόματος για τους μήνες που απομένουν απο την γέννηση του τέκνου εως το τέλος του 2015.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος