Φωτογραφίες από τον Εσπερινό – Το σημερινό πρόγραμμα

Με την ακολουθία του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού άρχισαν, στο Αγρίνιο, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Αγίου Χριστοφόρου.

Στον Εσπερινό, που τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/5) στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Κανάγκας κ. Θεοδόσιος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, ενώ ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία του κόσμου και τον Μητροπολιτών στην εορτή του Πολιούχου.

Τους χορούς των ψαλτών πλαισίωσαν μελωδικότατα ιεροψάλτες της περιοχής και μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης, υπό την διεύθυνση των ιεροψαλτών του Ναού, πρωτοψάλτου κ. Παναγιώτη Βίγλα και λαμπαδαρίου κ. Παναγιώτη Μήτσου.

Οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο συνεχίζονται την Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, με τον Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Εσπερινός στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το απόγευμα της Πέμπτης, στις 7:15, με την λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης. Στην Λιτανεία θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος