Τη μείωση των τιμών των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ζητά η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη στις 12.30 στο Γραφείο Δημάρχου. Στόχος της συνεδρίασης ήταν να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις του Δήμου Ναυπακτίας για την τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας.

Οι προτάσεις του Δήμου συμφωνήθηκε ομόφωνα να κινηθούν σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα τα εργασιακά, την κοινωνική πολιτική και τον τουρισμό. Ομόφωνα η επιτροπή ζητά από την Γέφυρα ειδική τιμολογιακή πολιτική και συγκεκριμένα:

Σε ότι αφορά στα εργασιακά ζητείται ειδική τιμολογιακή πολιτική με χορήγηση τοπικού epass για μόνιμους κατοίκους Ναυπάκτου κατά το πρότυπο άλλων Δήμων (πχ. Δήμο Ωρωπού): Εργαζόμενους οι οποίοι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας στο Ν. Αχαϊας και Ν. Ηλείας και διαμένουν μόνιμα στον Δήμο Ναυπακτίας, Φοιτητές–Μαθητές και μοτοποδήλατα κατά την χειμερινή περίοδο.

Σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική ζητείται διέλευση ατελώς για: Α.Μ.Ε.Α., ασθενείς με νεοπλασία που χρήζουν νοσηλεία και χρόνιες παθήσεις και αστική συγκοινωνία.

Για την ενίσχυση του Τουρισμού ζητείται:

-Το δωρεάν τρίωρο (3) για διέλευση μετ’ επιστροφής να παραταθεί σε πεντάωρο (5).
-Το Σαββατοκύριακο η δεκάωρη διέλευση μετ’ επιστροφής που ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες να ισχύσει για όλο το έτος.
-Είκοσι Σαββατοκύριακα εκτός σεζόν καθ΄όλη την διάρκεια του έτους η διέλευση μετ’ επιστροφής να περιοριστεί στο τίμημα της μιας διέλευσης με την προυπόθεση η επιστροφή να γίνεται εντός σαρανταοκτάωρου.

Η απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα επικυρωθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα τεθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και παράλληλα θα διαβιβασθεί αρμοδίως και στη Γέφυρα Α.Ε. με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων εκ μέρους της την 15/6/2017, ημέρα Πέμπτη.

Στην επιτροπή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ανδρέας Κοτσανάς, ο Ιωάννης Μπουλές εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γούλας Γεώργιος, ο Τσαγγουρνός Βασίλειος και ο κ. Μπακατσιάς εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών. Ο κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο, τηλεφωνικά συναίνεσε στο σύνολο των προτάσεων, ενώ το Εργατικό Κέντρο κατέθεσε υπόμνημα, το οποίο ελήφθη υπόψιν.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος