Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας»

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Λιμνοθαλασσιώτικα 2018» που διοργανώθηκαν από τον Μορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεσολογγίου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου.

Βραδιά παραδοσιακών χορών

Τα «Λιμνοθαλασσιώτικα» φιλοξένησαν στις 5 Σεπτεμβρίου στο θέατρο στο λιμάνι Μεσολογγίου τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Μεσολογγίου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», το Λαογραφικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης» καθώς και το Χορευτικό Τμήμα Κατοχής του Αθλητικού Συλλόγου «Αχελώος» σε μια βραδιά παραδοσιακών αιγαιοπελαγίτικων χορών. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι ενθουσίασαν το κοινό που «αγκάλιασε» την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Τάσος Σκαρμούτσος που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ κ. Λάμπρος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αη Σώστη

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αη Σώστη στην ομώνυμη νησίδα. Ιερούργησε ο Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, πατέρας Κωνσταντίνος Δημητρίου. Έψαλλαν οι Λαμπαδάριοι της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Σπυρίδωνος κ.κ. Νικόλαος Φλώρος και Αλέξιος Ζαρζάνης και οι Σωτήριος Σύρμος και Νικόλαος Λουκάς. Ο Σύλλογος πρόσφερε με την επιμέλεια των κυριών του ΔΣ εδέσματα στους εκατοντάδες φίλους που παρακολούθησαν το διήμερο.

Γλέντι στο Ραδιομέγαρο

Η εκδήλωση που έκλεισε τους εορτασμούς ήταν το γλέντι των φίλων στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ραδιομέγαρο, με εντυπωσιακή συμμετοχή και κέφι.

Όλη την εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν με την υποστήριξη και του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Διονύσιος Σολωμός σχολικά είδη που θα διανεμηθούν με την πολύτιμη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου σε άπορους μαθητές.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος