Ημερομηνίες ανά ταμείο και επίδομα

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται στο τέλος του μήνα, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια δικαιούχοι στην χώρα αναμένουν τις μέρες αυτές. Στα τέλη Ιουλίου θα πληρωθούν συντάξεις Αυγούστου, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού και προνοιακά επιδόματα.

Συντάξεις Αυγούστου

Από την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 θ’ αρχίσει η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου 2019. Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΠΕΚΑ (συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων). Την Τρίτη 30 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ. Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου, όπως και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

ΚΕΑ Ιουλίου

Κονδύλι ύψους 55,2 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Ιουλίου 2019. Η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αναμένεται να είναι η Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Επίδομα Ενοικίου (Δ’ Δόση)

Κονδύλι ύψους 34 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος ενοικίου (Δ΄ Δόση) Ιουλίου 2019. Το επίδομα αναμένεται να πληρωθεί μεταξύ 25 και 27 Ιουλίου.

Επίδομα Παιδιού (Γ’ Δόση)

Κονδύλι ύψους 200 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Α21 Γ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών. Η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αναμένεται να είναι η Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η του κάθε μήνα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος