Στις αρχές της παραπάνω εβδομάδας αναμένεται να γίνει η πίστωση της όγδοης (η΄) του επιδόματος σίτισης και της έβδομης δόσης (στ΄) του επιδόματος ενοικίου για τους δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».

Το Υπουργείο θα καταβάλλει την επόμενη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 τα χρήματα για το επίδομα σίτισης. Τα ποσά που καταβάλλονται ανά άτομο στην Κάρτα είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ και η φόρτιση των καρτών θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα, μετά από την μεταφορά του ποσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, θα πιστωθεί ποσό €17.427.000 για την φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης («Αλληλεγγύης»), το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 147.981. Σε αυτούς τους δικαιούχους περιλαμβάνονται 2.659, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης, εκ των
οποίων:

-2.403 οι οποίοι θα λάβουν τρεις δόσεις της επιδότησης (τέταρτη, πέμπτη και έκτη δόση)
-256 οι οποίοι θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

Παράλληλα, στις 29 Φεβρουαρίου 2016 θα πληρωθεί και η έβδομη (στ΄) δόση του επιδόματος ενοικίου, ένα ποσό που, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, φτάνει τα €2.708.149,49. Οι πιστώσεις για το επίδομα ενοικίου αφορούν 20.823 δικαιούχους του προγράμματος εκ του συνόλου των 31.360 δικαιούχων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι εκ συνόλου 785, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης, εκ των οποίων:

-262 θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος.
-110 θα λάβουν τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

Τέλος, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπ. Εργασίας που υπογράφει η αναπληρώτρια Υπουργός, Θεάνω Φωτίου, εγκρίθηκαν νέοι δικαιούχοι για το επίδομα σίτισης, το επίδομα ενοικίου και την επανασύνδεση του δωρεάν ρεύματος.

Ειδικότερα, βάσει των αποφάσεων της αναπληρώτριας Υπουργού:

  1. Εγκρίθηκε δεύτερος συμπληρωματικός πίνακας 208 δικαιούχων της «δωρεάν επανασύνδεσης και παροχής ρεύματος», όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία  επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης.
  2. Εγκρίθηκε δεύτερος συμπληρωματικός πίνακας 79 δικαιούχων του «επιδόματος ενοικίου», όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίση και κατόπιν εφαρμογής από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. της διαδικασίας μοριοδότησης που προβλέπεται στην Κ.Τ.Α. Το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 82.170,00€ και η διάρκεια της παροχής καλύπτει χρονικό διάστημα εννέα μηνών.
  3. Εγκρίθηκε δεύτερος συμπληρωματικός πίνακας 256 δικαιούχων της «επιδότησης σίτισης», όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης και κατόπιν εφαρμογής από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. της διαδικασίας μοριοδότησης που προβλέπεται στην Κ.Τ.Α. Το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 260.640,00 € και η  διάρκεια της παροχής καλύπτει χρονικό διάστημα εννέα μηνών.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος