Πώς δένουν τα κομμάτια του παζλ

Ως δολοφονία λογίζεται πια η υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε άτομα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ποια είναι τα τρία πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» ως δράστες της δολοφονίας; Ο ένας είναι ο ηθικός αυτουργός κι έχει προσωποποιηθεί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον της 44χρονης. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να έδωσε εντολή σε δύο πολύ δικούς του ανθρώπους, στους οποίους και είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, να κάψουν την 44χρονη μέσα στο αυτοκίνητό της, σύμφωνα με το Star.

Το σχέδιο της δολοφονίας της δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από ένα άτομο, υποστηρίζει η έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδριανού Γκουρμπάτζη και την έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας.

Άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος την κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητό για να μην μπορεί να βγει. Γι’ αυτό και βρέθηκαν και πελματικά αποτυπώματα από την μπότα της Ειρήνης Λαγούδη στον ουρανό και στο πίσω τζαμι του αυτοκίνητου. Η γυναίκα πάλευε να σωθεί.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα βοηθήσει στο να συνδεθούν από την ανακρίτρια ο ηθικός με τους φυσικούς αυτουργούς.

Την ίδια ώρα ένα από τα πιο στενά συγγενικά πρόσωπα της 44χρονης άφησε αιχμές για την έρευνα της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι η μόνη φορά που κατέθεσε στην αστυνομία ήταν όταν εξαφανίστηκε η Ειρήνη Λαγούδη, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου. Μετά δεν τον κάλεσε κανείς παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ενδείξεις πως η άτυχη μητέρα δολοφονήθηκε, σημείωσε.

Αντιθέτως, μόλις ο εισαγγελέας Αγρινίου πήρε τη δικογραφία, τον κάλεσε για κατάθεση όχι μία αλλά δύο φορές, δίνοντας βεβαίως σοβαρά στοιχεία που βοήθησαν το έργο του δικαστικού λειτουργού στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Πώς δένουν τα κομμάτια του παζλ

Θύματα των λαθών τους έπεσαν οι δράστες της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, αφού μία σειρά από στοιχεία προδίδουν την εμπλοκή τριών ατόμων. Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης γυναίκας αλλά και η σκηνοθετημένη αυτοκτονία, λειτούργησαν καθώς φαίνεται ως «κλειδί» στην υπόθεση.

Ως δολοφόνοι της 44χρονης Ειρήνης φέρονται τρία άτομα. Ο ένας είναι ο ηθικός αυτουργός και έχει προσωποποιηθεί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε άτομο από το στενό φιλικό περιβάλλον της 44χρονης. Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Οι τρεις άνδρες που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δεν είχαν σκεφτεί πως ο υπερκοριός του FBI, θα ξετρύπωνε το στίγμα του κινητού σε σπίτι στο Αιτωλικό, σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της, ήταν σε λειτουργία και μετά την εξαφάνισή της, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου.

Οι Αρχές εντόπισαν το στίγμα του τηλεφώνου της σε σπίτι που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού. Ύστερα από εκείνη τη στιγμή, το στίγμα του κινητού εξαφανίσθηκε. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα βοηθήσει στο να συνδεθούν από την ανακρίτρια ο ηθικός με τους φυσικούς αυτουργούς.

Το δεύτερο λάθος που πρόδωσε τους δράστες, όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν ότι ο θάνατος της, είχε σκηνοθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει αυτοκτονία. Δεν υπολόγισαν όμως την αιθάλη που βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο σημαίνει πως κάποιος άνοιξε την πόρτα αμέσως μόλις πέθανε η άτυχη γυναίκα.

Τα πελματικά αποτυπώματα της Ειρήνης Λαγούδη μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τα σκόρπια προσωπικά της αντικείμενα, έδειχναν ότι προηγήθηκε καβγάς.

Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός αναμένεται να κληθεί για απολογία στην ανακρίτρια Αγρινίου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: thecaller.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος