Το Αγρίνιο υποδέχτηκε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου με μεγαλοπρέπεια και τις προβλεπόμενες τιμές

Με μεγαλοπρέπεια και τις προβλεπόμενες τιμές η πόλη του Αγρινίου υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017, την χαριτόβρυτη και θαυματουργό Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Το ιερό κειμήλιο μετέφερε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, παρουσία του Δημάρχου, των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής και πλήθους πιστών. Η υποδοχή έγινε στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας, όπου το άγημα των στρατιωτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων απέδωσε τιμές και στη συνέχεια η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγρινίου, Παναγίας – Ζωοδόχου Πηγής.

Εκεί τελέστηκε Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς προσεφώνησε τον Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στο Αγρίνιο έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00’ τό πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος