Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε την Τρίτη (11/9) σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

Μέσα από τα φυλλάδια δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ειδικότερα, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, ως εξής:

Αιτωλοακαρνανία:
• Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Στάνος, Λουτρό, Εμπεσσός, Χαλκιόπουλο, Θερμό, Καλλιθέα, Άγιος Βλάσιος, Κατούνα, Φυτείες, Βόνιτσα, Πάλαιρος, Μοναστηράκι και Παλιάμπελα
• Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αιτωλικό, Ξηρόμερο, Νεοχώρι, Κατοχή, Αστακός, Γαβαλού και Ματαράγκα.

Αχαΐα:
• Πάτρα, Αίγιο, Ακράτα, Κάτω Αχαία, Χαλανδρίτσα, Κλειτορία και Καλάβρυτα

Ηλεία:
• Πύργος, Αμαλιάδα, Ανδρίτσαινα, Ζαχάρω, Βαρθολομιό, Λεχαινά Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αρχαία Ολυμπία, Πελόπιο, Βάρδα, Νέα Μανολαδα, Τραγανό, Καβάσιλα, Κρέστενα, Μακρίσια και Καλλίκωμο

Όπως και κάθε χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα. Επίσης, θα επιτηρούνται τα σχολικά συγκροτήματα και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ..

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος