Ο απολογισμός και τα νέα πρόσωπα στην εταιρεία

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019 η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τριχωνίδα Α.Ε.

Βασικό θέμα μεταξύ άλλων ήταν η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για την επόμενη περίοδο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τριχωνίδα Α.Ε. και Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου έκανε σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ. της προηγούμενης περιόδου.

Μίλησε για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της 4ης προγραμματικής περιόδου, την υλοποίηση της νέας Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω πόρων ύψους 8.200.000€ από το CLLD Leader, την ένταξη 8 έργων δημοσίου χαρακτήρα προϋπολογισμού 1.160.000€ για τους Δήμους, την πρόσκληση των ιδιωτικών έργων ύψους 3.160.000€ με καταλυτική ημερομηνία την 31/10 και την ενδυνάμωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, ως εκπρόσωπος των μετόχων με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην Τριχωνίδα Α.Ε. πρότεινε κι έγινε ομόφωνα αποδεκτή η νέα σύνθεση του νέου 9-μελούς Δ.Σ.:

Παπαναστασίου Γεώργιος (Δήμαρχος Αγρινίου)
Κατσούλας Γεώργιος (Δήμαρχος Αμφιλοχίας)
Τσιχριτζής Παναγιώτης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου)
Κουτσουπιάς Θωμάς (Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Αγρινίου)
Κωστακόπουλος Νικόλαος (εκπρόσωπος Θέρμου)
Φωτάκης Βασίλης (εκπρόσωπος Αγρινίου)
Φλώρος Σπυρίδων (εκπρόσωπος Αγρινίου)
Στούπας Παναγιώτης (εκπρόσωπος Αγρινίου)
Κουτρουμάνος Χρήστος (εκπρόσωπος Αγρινίου).

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ., σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου, ενδυναμώνει περισσότερο το ρόλο της εταιρείας με την συμμετοχή στην θέση του Αντιπροέδρου ενός ακόμη αιρετού του Γ. Κατσούλα, Δήμαρχου Αμφιλοχίας, ενώ μετέχουν και οι Πρόεδροι δύο σημαντικών παραγωγικών φορέων της περιοχής, από το Επιμελητήριο ο Π. Τσιχριτζής και από την Ε.Α.Σ. Αγρινίου ο Θ. Κουτσουπιάς.

Στην Γ.Σ. προήδρευσε ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ι. Φαρμάκης, ο οποίος, λόγω της νέας ιδιότητας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, δεν θα παραμείνει πλέον στη θέση.

Το επόμενο διάστημα και σε Ειδική Συνεδρίαση, το Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα εκλέγοντας τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος