erikos-ertil2
Από αριστερά προς δεξιά: Ερτίλ Κονταξιού, Πάνος Καμποσιώρας, Ερίκος Κονταξιού.

Freestyle Football: Πρόκειται για ένα νεόφερτο άθλημα τόσο στο Αγρίνιο όσο και την Ελλάδα. Άγνωστο σε πολλούς, αλλά το Αγρίνιο έχει τους δικούς του εκπροσώπους. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλοί σε όλη τη χώρα.

Ο Ερίκος και ο Ερτίλ Κονταξιού, δύο αδέρφια και ο Πάνος Καμποσιώρας έχουν φέρει το άθλημα στο Αγρίνιο και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να το αναδείξουν στο πανελλήνιο, διαφημίζοντας ταυτόχρονα την ίδια την πόλη. Ο Ερτίλ ξεκίνησε αρχικά να ασχολείται και «έπεισε» τον μεγαλύτερο αδερφό του Ερίκο να ασχοληθεί κι εκείνος. Ύστερα, ακολούθησε και ο Πάνος, ενώ όλο και περισσότεροι τείνουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Ειδικά ο Ερτίλ ασχολείται πλέον επαγγελματικά και «βγάζει το ψωμί του» με τα κόλπα! Οι τρεις τους και ο καθένας ξεχωριστά έχουν κάνει διάφορα show σε Αγρίνιο, Πάτρα, Λευκάδα, Αθήνα και Κρήτη, ενώ αρκετές φορές έχουν βγει στην τηλεόραση σε Ελλάδα, Αλβανία και Ρουμανία.

agrinio-freestyle
Πριν μερικά χρόνια, οι 3 freestylers έξω από το γήπεδο Παναιτωλικού

Μάλιστα, σε λίγες μέρες, οι 3 Αγρινιώτες θα συμμετάσχουν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο Lake Party το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου. Πρωτάθλημα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχουν διοργανώσει οι ίδιοι, καλώντας 12 freestylers από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε μία νέα προσπάθεια.

Βρεθήκαμε και μιλήσαμε με τον Ερίκο Κονταξιού, για να μάθουμε και να διαδώσουμε λίγο περισσότερο το νέο αυτό άθλημα.

«Χρειάζεται καθημερινή δουλειά» μας είπε και συμπλήρωσε: «Είναι θέμα εξάσκησης και ενστίκτου. Θέλει δύναμη στα πόδια, αντοχή και καλή γυμναστική. Θέλει και ξεκούραση, την οποία εγώ δεν έχω, γιατί δουλεύω πολλές ώρες».

Ο Ερίκος είναι 25 χρονών και κερδίζει το μεροκάματό του εδώ και χρόνια σε μαγαζί στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, κάνοντας μία ιδιαίτερα κουραστική δουλειά. Κάνει μία απλή καθημερινή ζωή, αλλά όπως λέει «τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στο freestyle, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω».

Ερχόμενος από την Αλβανία στα 9 του χρόνια, σημειώνει ότι «δεν είχε ακουμπήσει ποτέ μπάλα». Στην Ελλάδα ο πατέρας του ώθησε αυτόν και τον αδερφό του στον αθλητισμό. Η αφορμή να πρωτοασχοληθεί ο Ερίκος με το ποδόσφαιρο ήταν ένα δώρο του Πάνου Σώκου, δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος του έδωσε μία μπάλα ποδοσφαίρου. «Μέσα σε ένα χρόνο έγινα πολύ καλός και έβαζα… καλάθια στην μπασκέτα με τα πόδια» λέει ο Ερίκος με χαμόγελο, το οποίο όμως χάθηκε όταν μας περιέγραφε την εμπειρία του στις ακαδημίες του Παναιτωλικού, όπου δεν έκατσε για πολύ, γιατί δεν του άρεσε το κλίμα. Η μεγάλη του βελτίωση, λέει, ήρθε στον ΑΣ Ρηγανά, όπου είχε καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες και βοηθήθηκε πολύ. Δυστυχώς για τον Ερίκο οι τραυματισμοί του τον άφησαν πίσω και τελικά σταμάτησε να παίζει σε ομάδα.

«Κάθε εμπόδιο για καλό», αφού ο Ερίκος ξεκίνησε να ασχολείται με το freestyle, έχοντας ως πρότυπό του τον Soufiane Touzani, έναν Μαροκινό που ζει στην Ολλανδία. «Αυτός, με τα βίντεό του, μου έδωσε την ώθηση να ασχοληθώ με το freestyle» σημείωσε και συνέχισε: «τότε δεν είχα ίντερνετ και έφτιαχνα βίντεο με το κινητό. Το βίντεο έφτανε σχεδόν σε όλους πηγαίνοντας από κινητό σε κινητό».

Η ανταπόκριση του κόσμου σήμερα βέβαια είναι τέτοια που τους «δίνει δύναμη να συνεχίσουν, γιατί μας δείχνει ότι αγαπάει το freestyle», ενώ παράλληλα μας περιέγραφε με έντονο ύφος τα θετικά συναισθήματα που παίρνουν μετά από κάθε show.

Αναφερόμενος στον Ερτίλ, τον αδερφό του, λέει ότι «είναι ένας ολοκληρωμένος freestyler και έχει αφιερώσει πολύ χρόνο σ’ αυτό», ενώ συνέχισε μιλώντας για τον Πάνο: «είναι πολύ καλός freestyler και καλό παιδί». «Θα καταφέρουμε πολλά πράγματα όλοι μαζί» πρόσθεσε.

Για το μέλλον του αθλήματος υπογράμμισε πως «στόχος είναι, μετά το πρωτάθλημα, να ανοίξουμε σχολή» τονίζοντας ότι οι τρεις τους «μπορούν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε, αρκεί να το θέλει πραγματικά». Για το δικό του μέλλον μας είπε ότι ακόμη κι αν γεράσει αυτό θα κάνει, «γιατί έχει εγκατασταθεί μέσα του το μικρόβιο» λέγοντας με έμφαση ότι ακόμη και σε κοπέλες με τις οποίες ήταν μαζί, τους είχε μάθει να κάνουν κόλπα με την μπάλα!

Για να μην πολυλογούμε όμως, δείτε από 1 ενδεικτικό βίντεο από τους 3 Αγρινιώτες

Ο Ερτίλ Κονταξιού:

Ο Ερίκος Κονταξιού:

Ο Πάνος Καμποσιώρας:

Οι μάγοι της μπάλας:

Freestyle Football με άρωμα Ελλάδας! Συμμετέχουν οι freestylers: Steve Kats, NV, Erikos, Ertil, Kampo, Harizo, Nikos Sot, Kostas, Stefanos Gkikas, Nikos, Katerina Karali, Anestis.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος