Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»

Επιχορήγηση ύψους 150 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της χώρας, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας το ποσό αγγίζει τα 4,4 εκ. ευρώ.

Για την κατανομή του ποσού λαμβάνονται υπόψη δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες.

Σχεδόν 4,4 εκ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Αναλυτικά τα ποσά που θα χορηγηθούν στους Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

Δήμος Αγρινίου: 1.438.600,00 ευρώ
Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: 409.400,00 ευρώ
Δήμος Αμφιλοχίας: 568.200,00 ευρώ
Δήμος Θέρμου: 295.900,00 ευρώ
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: 587.000,00 ευρώ
Δήμος Ναυπακτίας: 713.100,00 ευρώ
Δήμος Ξηρομέρου: 324.200,00 ευρώ

Επιλέξιμες δράσεις

Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα:

  • Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
  • Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος