Στην πλατεία Δημάδη, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Ο Σύλλογος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει την «Palso day – Palso fun», στην πλατεία Δημάδη, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (18:00-21:00). Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Στη σχετική του ανακοίνωση για τη διοργάνωση, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Παίρνουμε το μονοπάτι της ζωής μιλώντας μία γλώσσα. Με μία ξένη γλώσσα μπορούμε ν’ ανοίξουμε τις πόρτες που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Όποιος μιλά δύο γλώσσες αξίζει για δύο. Κι όποιος μιλά τρεις αξίζει όσο η ανθρωπότητα.

Ποτέ δεν υπήρξαν περισσότερες ευκαιρίες για να εργαστεί κάποιος ή να σπουδάσει σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα – αλλά η έλλειψη γλωσσικής ικανότητας εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Μαθαίνοντας τις γλώσσες άλλων ανθρώπων είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε τις πολιτιστικές διαφορές μας.

Οποιος μιλά μια ξένη γλώσσα καταλαβαίνει καλύτερα τη δική του γλώσσα, μαθαίνει ευκολότερα άλλες ξένες γλώσσες και έχουν ενισχυθεί οι διανοητικές τους ικανότητες.

Οι ξένες γλώσσες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, ενώ είναι απαραίτητες για ορισμένα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με ξένους.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών PALSO συμβάλλουν στη δια βίου εκμάθηση ξένων γλωσσών διδάσκοντας όλες τις ευρέως, αλλά και λιγότερο χρησιμοποιούμενες ξένες γλώσσες.

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στην Πλατεία Δημάδη το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου με πολύμορφες εκδηλώσεις-δραστηριότητες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κλόουν, face painting, ζωγραφική, παιχνίδια, μουσική, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις. Καλεσμένοι μας είναι οι μαθητές μας και οι φίλοι τους, καθώς κα οι γονείς τους και όλοι όσοι θέλουν να «γευτούν» μια ξένη γλώσσα.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος