Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου και ενημερώθηκαν για την Αερολέσχη

Μια ακόμη επίσκεψη από Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου στους χώρους της Αερολέσχης Αγρινίου. Σχεδόν 35 μαθητές από την 2α και 3η τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Αμφιλοχίας, συνοδεία τριών εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου που έχει την έδρα της η Αερολέσχη.

Από την Αερολέσχη τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σβόλης και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Σαμψών. Η περιήγηση ξεκίνησε από το σημείο που ενώνεται ο τροχόδρομος με τον διάδρομο απο-προσγειώσεως, όπου έγινε μια πλήρης περιγραφή του χώρου και στην χρήση του από τα αεροσκάφη. Επίσης έγινε και εκτενής αναφορά στα ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με την κατασκευή του Αεροδρομίου και με την χρήση του μέσα στον χρόνο.

Στη συνέχεια όλη η ομάδα μετέβη στα υπόστεγα των αεροσκαφών, εκεί όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα Αεροσκάφη και να ενημερωθούν για τους τύπους, τις διαφορές μεταξύ τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία του συλλόγου και στις δράσεις του με εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική του πορεία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ίδρυση της το 1975, στις εκδηλώσεις που έγιναν το 1985 για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, στην ίδρυση του τμήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς το 1990, την ίδρυση του τμήματος Υπερελαφρών το 1991, στην πολύ εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε τον Οκτώβριο του 1995 στο Αεροδρόμιο, την απόκτηση του πρώτου Αεροπλάνου τύπου 3AXIS το 1997, την δημιουργία και αδειοδότηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου το 2008, τον αγώνα για το Προπαγκόσμιο Κύπελλο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που έγινε 2010 και το 2013 στην πίστα της Καλάνας Εμπεσού, την βράβευση της Αερολέσχης από την Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία (FAI) το 2011 για την πλούσια δράση της το έτος 2010 και πολλά ακόμη.

Ύστερα οι μαθητές μετέβησαν στον χώρο του εντευκτηρίου, όπου μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα μέλη της Αερολέσχης. Οι μαθητές παρέδωσαν στην Αερολέσχη ένα μεγάλο πίνακα με κολάζ από αεροπορικές φωτογραφίες. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά και συνέχισε την ενημέρωση και τον διάλογο πάνω στα σχετικά με την Αεροπορία και την Αερολέσχη θέματα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος