Στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη κακοκαιρία ο κ. Καραγκούνης

Την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου, την Μακύνεια και τον Πλατανίτη επισκέφτηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. Τις περιοχές δηλαδή όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες καταστροφές απ’ το ακραίο καιρικό φαινόμενο που σάρωσε την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μεγάλες καταστροφές υπέστη το οδικό δίκτυο και περιουσίες των κατοίκων. Μεταξύ άλλων, μεγάλες ζημιές έγιναν στην περιοχή του Αντιρρίου, διεκόπη η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Πλατανίτη, έκλεισε η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ενώ χρειάστηκε ν’ απεγκλωβιστούν άτομα απ’ τη σήραγγα της Ιονίας Οδού και του τούνελ της Κλόκοβας. Επίσης πολλές δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν και περιουσίες καταστράφηκαν.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από κατοίκους επί τόπου και από τις Αρχές της περιοχής. Ζήτησε την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Τόνισε δε πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και τα μαγαζιά που πλημμύρισαν. Δεσμεύτηκε να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα τ’ αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, αλλά και ν’ αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα με τα ρέματα της περιοχής που άλλωστε προκάλεσαν και την μεγαλύτερη καταστροφή.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος