Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Εορταστική Εκδήλωση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, ο οποίος γέμισε από πιστούς, εορτάστηκε εφέτος η «Σύναξη πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων», που τιμάται κάθε χρόνο την Στ’ Κυριακή από του Πάσχα – Κυριακή του Τυφλού.

Στον Ναό μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν προς προσκύνηση ιερά λείψανα των τοπικών Αγίων: Ιωάννου του εν Βραχωρίω μαρτυρήσαντος, Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις, Ιακώβου του εν Δερβεκίστη και Ανδρέου του Ερημίτου του εν Καλάναις Βάλτου ασκήσαντος.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πανοσ/τατος αρχιμ. Χριστοφόρος Μυτιλήνης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου Ατωλικού, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εν Αιτωλία και Ακαρνανία Αγίων. Επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε θαυμάσια η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Αρχιδιάκονος Άνθιμος» με έδρα το Μεσολόγγι, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Δακαλάκη.

Ο ιατρός και θεολόγος κ. Παντελεήμων Λεονάρδος ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα: «Η σκληρή πάλη μεταξύ του πρώην Τυφλού και των Φαρισαίων». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, ο οποίος, κατά την σύντομη αναφορά του στον εορτασμό της ημέρας, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιτυχημένη εκδήλωση. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης προσέφερε αναμνηστικά, ενώ στο πνευματικό κέντρο του Ναού ετοίμασε εορταστική τράπεζα για όλους τους συμμετέχοντες.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος