Στις 3 Ιουλίου ξεκινάει επίσημα η καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναιτωλικού φέτος. Μέχρι τότε έχει περιθώριο ο Τίτορμος να κάνει τις περισσότερες και βασικότερες μεταγραφικές του κινήσεις, με σκοπό φυσικά να έχει ο Χάβος έναν κορμό να δουλέψει σωστά το καλοκαίρι. Η «στασιμότητα» που υπάρχει βέβαια, παρότι ανησυχεί τους φιλάθλους, είναι άκρως δικαιολογημένη, αφού μέχρι προχθές δεν είχαν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα… Ουσιαστικά, από εδώ και στο εξής αναμένονται οι μεταγραφικές κινήσεις στο Αγρίνιο…

Με στόχο να γίνει νωρίς η μεταγραφική ενίσχυση κινούνται στον Παναιτωλικό και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ώστε «να πιάσει τόπο» η δουλειά που θα γίνει στο Καρπενήσι, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο Χάβος ήδη έχει καθορίσει τις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν και, σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, γίνονται κουβέντες προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός των μεταγραφικών κινήσεων βέβαια, ο Μακεδόνας τεχνικός πιθανώς θα δουλέψει και με 3-4 νεαρούς από την Κ20, οι οποίοι αναμένεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή κι εφόσον αρέσουν, θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Αυτός άλλωστε είναι ο μόνιμος διπλός στόχος της διοίκησης και του τεχνικού τιμ. Να γίνουν γρήγορα οι μεταγραφές και να αναδειχτούν τουλάχιστον ένας-δύο ποδοσφαιριστές από την Κ20 ικανοί για την πρώτη ομάδα.

Ο Παναιτωλικός φυσικά και πρέπει να χτίσει πάνω στις ακαδημίες του και να αναδεικνύει κάθε χρόνο 2-3 ποδοσφαιριστές, ώστε, μακροπρόθεσμα, να έχει ένα ρόστερ γεμάτο από παίκτες που έχει «βγάλει» μόνος του… Η οικονομική συγκυρία επιβάλλει ακόμη περισσότερο τον στόχο αυτό, αλλά για να υπάρχει ισχυρό κίνητρο στους νεαρούς παίκτες, η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ είναι απαραίτητη. Έχοντας αυτό στο μυαλό συν ότι φέτος θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, η άμεση ενίσχυση και η δουλειά με γεμάτο ρόστερ -κυρίως- στο βασικό στάδιο προετοιμασίας είναι απαράβατη συνθήκη.

Λίγο ή πολύ, το κεφάλαιο «ανανεώσεις» έχει ολοκληρωθεί και τα κενά που δημιουργήθηκαν πρέπει τώρα να καλυφθούν. Το θετικό είναι πως στο Αγρίνιο φρόντισαν να διατηρήσουν έναν κορμό και με τις ανανεώσεις που αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, τα κενά θα είναι ελάχιστα. Ο σταθερός κορμός είναι φυσικά ένα απαραίτητο στοιχείο στην επιτυχία οποιασδήποτε ομάδας.

Κλείνοντας, πρέπει να υπερτονιστεί η κρισιμότητα της ερχόμενης χρονιάς. Οι αλλαγές που θα υπάρξουν στην δομή του πρωταθλήματος και ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων δυσκολεύει πολύ την χρονιά για τον Παναιτωλικό. Ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί ραγδαία και η στήριξη που απαιτείται για παραμονή στην κατηγορία είναι μεγάλη. Εάν βέβαια ο Τίτορμος καταφέρει να βγάλει τη χρονιά παραμένοντας στην Σούπερ Λιγκ, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα στο μέλλον… Όπως ήδη είπαμε όμως, για να γίνει αυτό με «ευκολία» πρέπει να συμπληρωθεί γρήγορα το ρόστερ της ομάδας…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθρο«Τελειώνει» και η Super League!
Επόμενο άρθροΡοδάκινο: τα οφέλη στην υγεία!
Γεννημένος στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989 επέλεξε να σπουδάσει σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών και πιο συγκεκριμένα στο ΚΑΡ του Sport-fm. Ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του agriniovoice.gr. Εργαζόμενος στην Εφημερίδα "Αναγγελία" από το 2005. Από τον Ιούλιο του 2017 είναι εκδότης της Εφημερίδας "Αναγγελία".