Ενημερωτική ημερίδα για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών «ΕΝΑ», στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Αγρινίου.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο κος Γρηγόρης Καλαμακίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική ΑΕ», με 25ετη εμπειρία σε επιχορηγούμενα προγράμματα. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα τέσσερα νέα προγράμματα που επιχορηγούν επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2014. Παράλληλα, έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τον τρόπο που σχεδιάζεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 είναι τα εξής: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», «Νεοφυής επιχειρηματικότητα», «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επιχειρηματίες του νομού, αλλά και νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, ενεργά και μή μέλη του Συνδέσμου, καθώς η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος