«Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό»

Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο 10ο Δημοτικό.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος χαιρέτησε τις δράσεις τονίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του θέματος και τη σπουδαιότητα της σωστής διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Το πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό» στόχο έχει να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στην κουλτούρα και στη συμπεριφορά όλων απέναντι σε αυτά. Ακόμη επικεντρώνει στους κανόνες υγιεινής που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται.

Το πρόγραμμα υλοποιείται απ’ το 2016, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κι έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής περίπου 3.000 μαθητές.

Υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής ενημέρωσαν τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις του Δήμου. Οι ενημερώσεις περιλάμβαναν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα).

Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποίησαν βιωματικές ασκήσεις. Με αναφορά σε μια προσωπική ιστορία υιοθεσίας ζώου συντροφιάς, της μικρής ‘Σπίθας’, επικεντρώθηκαν στα συναισθήματα των ζώων και την ευθύνη της υιοθεσίας ενός ζώου συντροφιάς.

Τις εισηγήσεις πλαισίωσαν δυο ταινίες μικρού μήκους, μια για την εγκατάλειψη των ζώων χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες με τίτλο «Ομπρέλα» του Γιάννη Μπλέτα και η ταινία Roxy του Άρτεμη Σαμοθράκη.

Στο τέλος διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος