Ένα μελωδικό CD με τίτλο «ιστορίες της πόλης» έχει δώσει στο φιλόμουσο κοινό ο Δημήτρης Κουζής. Μια παραγωγή έξω από το κύκλωμα της μουσικής βιομηχανίας, θα έλεγε κανείς «χειροποίητη», σαν θέματα κουβέντας με φίλους στην παρέα ή μοναχικοί στοχασμοί που συνοδεύουν τις αγρύπνιες του καθενός. Και ν’ ακούς ότι εδώ εξορίζεται ο ηλεκτρονικός ήχος, αφού χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά όργανα, είναι επιλογή του συνθέτη να μη χρησιμοποιηθούν φανταχτερές ηχητικές αλλοιώσεις με σκοπό να παραπλανήσουν τις μυστικές ηδονές του ακροατή.

Ανάμεσα στους τραγουδιστές που “αφηγούνται” τις δέκα αστικές ιστορίες της συλλογής, είναι ο Βασίλης Καζούλης και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Μπορείτε δε ν’ απολαύσετε τα ξεχωριστά αυτά τραγούδια στο site: www.dimitris-kouzis.gr

Μεταξύ των δέκα τραγουδιών είναι και τα «ίχνη» που έγραψε στα εφηβικά του χρόνια, στα 17 του, ο Παντελής Φλωρόπουλος. Ένα ποίημα που, σε αντίθεση με τον στιχουργό του, δεν γέρασε ποτέ, μένει φρέσκο και δροσερό, όπως ανέβλυσε ρυάκι από τις ευαισθησίες της νεότητας κι έγινε λέξεις σαράντα χρόνια πριν. Είναι δε το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με τη μελωδική φωνή της η πρωτοεμφανιζόμενη Τέτη Κασσιώνη, ενώ είναι και το πρώτο της συλλογής που μελοποίησε ο Δημήτρης Κουζής δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα.

Ιδού οι στίχοι του:

Άφησα τα ίχνη μου πάνω στα σύννεφα
όπου κάποτε θ’ ανεβείς.
Άφησα τα ίχνη μου μέσα στην άβυσσο
όπου κάποτε θα διαβείς
όταν δεν θά’χεις πουθενά ν’ ακουμπήσεις
κανένα χέρι για να πιαστείς…

Άφησα τα ίχνη μου πάνω στη θάλασσα
νά ’ρθεις κάποτε να με ιδείς.
Άφησα τα σημάδια μου πάνω στον άνεμο
να σ’ οδηγήσουν κάποτε να με βρεις.
Όταν δεν θά’ χεις πια τίποτα να πιστέψεις
καμιά χειρολαβή να πιαστείς…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από το προφίλ σας στο facebook, κάντε LIKE στη σελίδα του agriniovoice.gr.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος