Ένα ακόμη σχολείο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί, επισκέφτηκε την Πέμπτη (1/12/2016) τις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου, για να ενημερωθεί για όλα τα στάδια παραγωγής.

Αυτή τη φορά ήταν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου που επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Παραγωγής Σύνθετων Ζωοτροφών και Πρώτων Υλών, στην περιοχή του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». Οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους καθηγητές τους, είδαν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και ενημερώθηκαν αναλυτικά απ’ τον προϊστάμενο του εργοστασίου και διευθυντή Εμπορίας της Ένωσης Αγρινίου κ. Δημοσθένη Μπέτσικα για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και των απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων, καθώς, μέσω της τροφικής αλυσίδας, τελικός αποδέκτης είναι ο καταναλωτής. Ενημερώθηκαν επίσης για τη δυναμική του κτηνοτροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, παρέχοντας προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις θρεπτικές ανάγκες των ζώων κάθε τύπου εκτροφής.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος