Την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017 ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων συνταξιούχων Αιτωλ/νίας και Ηπείρου. Χαρακτηριστικό ότι στη σύσκεψη παρευρέθηκαν 15 από τα 17 σωματεία της περιοχής και δεκάδες μέλη των σωματείων.

Παρευρέθηκαν από την Ομοσπονδία συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ο Γ. Γραμματέας Μανώλης Ραλάκης και ο αναπληρωτής Γ. Γραμματέας Λέανδρος Μάκκας. Από την Ομοσπονδία συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. ο Γ. Γραμματέας Διονύσης Σβορώνος. Στη σύσκεψη επίσης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και ο Πρόεδρος Μιχάλης Κατσιγιάννης απεύθυνε χαιρετισμό.

Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλ/νίας Γιώργος Δημητρουλής. Ακολούθησαν εισηγήσεις εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων από τους Λέανδρο Μάκκα και Διονύση Σβορώνο. Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τοποθετήσεις σωματείων της περιοχής, ενώ ακολούθησε παρέμβαση του Μανώλη Ραλάκη.

Χαρακτηριστικό των εισηγήσεων, αλλά και των παρεμβάσεων που έγιναν ήταν η ανησυχία για το μέλλον αφού, «εάν εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί, οι συντάξεις θα μετατραπούν σε προνοιακά βοηθήματα», όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να κληθούν οι συνταξιούχοι της περιοχής στο δρόμο του αγώνα, ενώ έγινε αποδεκτή ομόφωνα η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα να γίνουν στην περιοχή μας δυο συγκεντρώσεις.

  1. Η πρώτη, που αφορά την Αιτωλοακαρνανία, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο Αγρίνιο. Μετά από συνεννόηση των σωματείων αποφασίστηκε να γίνει στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη στις 10:30.
  2. Η δεύτερη, που αφορά την Ήπειρο, να γίνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στα Ιωάννινα. Μετά από συνεννόηση των σωματείων αποφασίστηκε να γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 10:30.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος