Κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία από τον ΟΗΕ από το 1972. Στόχος αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν τον κόσμο. Το θέμα του φετινού εορτασμού (2017) ήταν «Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε νερό και γη».

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οργάνωσε δύο δράσεις σχετικές με το Περιβάλλον και ιδιαίτερα αυτό της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Ο Πρόεδρος του Φορέα προέβη στις 26 Μαΐου 2017 σε ομιλία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού στον χώρο του Στρατοπέδου «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ» στο Μεσολόγγι.

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017, στέλεχος του Φορέα επισκέφτηκε μαζί με τους μαθητές της Πέμπτης Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Στους χώρους του εργαστηρίου Υδατοκαλλιεργειών οι μαθητές μαζί με τον καθηγητή κ. Χώτου Γ. Ν. ανακάλυψαν μέσω στερεοσκοπίων τον θαυμαστό μικρόκοσμο και το πλαγκτόν της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ενώ στην συνέχεια περιηγήθηκαν στη Μονάδα καλλιέργειας πλαγκτού – φυτοπλαγκτόν και στη μονάδα ενυδρείων.

Ακολούθησε η επίσκεψη των μαθητών στο εργαστήριο Εφαρμοσμένη Οικολογίας Υδάτινων Οικοσυστημάτων, όπου ο επίκουρος καθηγητή κ. Ράμφος Α. τους ενημέρωσε πάνω στο θέμα της οικολογίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της πολυπλοκότητα του και της σημασίας του για τον άνθρωπο, μέσω της χρήσης ενός παιχνιδιού γνώσεων και της παρατήρησης θαλάσσιων μικροοργανισμών με στερεοσκόπια.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος