Χειροπέδες σε ακόμη έναν άνδρα για πορνογραφία

Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο άντρας συνελήφθη σε νησί του Ιονίου και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία του συλληφθέντα τέθηκαν αρχικά υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και την προανάκριση που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κάνοντας παράνομη χρήση συνδέσεων τρίτων ατόμων, εν αγνοία τους, προμηθεύονταν αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, στην οικία του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 σκληροί δίσκοι, συσκευή ασύρματης δικτύωσης και παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε για ανάκριση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος