Υπεγράφη η σύμβαση για έργο αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρες στην οδοποιία του Δήμου

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα και τον ανάδοχο η σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών εσωτερικής οδοποιΐας οικισμών του Δήμου Θέρμου από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 31-1, της 1-2 και της 2-2 του 2015», προϋπολογισμού 750.000€.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Θέρμου και Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προωθήθηκε δε ευθύς αμέσως, μόλις ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες υλοποίησής του που σχετίζονταν αφενός με τη μετάβαση της παροχής συνδρομής στον Δήμο για τα τεχνικά ζητήματα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και αφετέρου με την αλλαγή του Νόμου περί αναθέσεων μελετών και έργων των φορέων του δημοσίου.

Δείτε πίνακα στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια που ακολουθήθηκαν για την ωρίμανση και την ανάθεση του έργου (ΕΔΩ).

Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, ενώ σημείωσε την προσδοκία της για θετική έκβαση των αιτημάτων της για χρηματοδότηση του συνόλου των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες αυτές, αλλά και τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της περιόδου 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2017 που έπληξαν μέρος της περιοχής του Δήμου Θέρμου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος