rafael-pas-panai
Photo-Right: paravatos.eu

Δυστυχώς την εβδομάδα που μας πέρασε, οι φίλοι του Παναιτωλικού δεν πανηγύρισαν καμία επιτυχία, ούτε εντός ούτε εκτός έδρας. Δυσάρεστο και άδικο καθώς η ομάδα του Αγρινίου και στα δύο ματς ήταν καλύτερη ή είχε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Κόντρα στη ροή και των δύο αγώνων, η βαθμολογική συγκομιδή ήταν τελικά μόλις ένας βαθμός!

Στο παιχνίδι του Αγρινίου την Πέμπτη απέναντι στον ουραγό Άρη, ήταν οι καιρικές και κατά συνέπεια οι γηπεδικές συνθήκες, αυτές που δεν επέτρεψαν στα «καναρίνια» να πάρουν αυτό που δικαιούνταν. Σαφώς καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο ο Παναιτωλικός, δεν μπόρεσε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο όλες τις αρετές του και να πάρει τη νίκη απέναντι σε μία εμφανώς αδύναμη ομάδα. Τυχεροί οι Θεσσαλονικείς για τη συγκυρία, μια και το παιχνίδι πήγε αναγκαστικά στη δύναμη, όπου εκεί ευνοείται συνήθως ο αδύνατος όπως και έγινε αυτή τη φορά.

Αν ήταν όμως τυχερός ο Άρης μία φορά, τότε τρεις μόλις ημέρες αργότερα στα Γιάννενα ο τοπικός ΠΑΣ τράβηξε «άσο» και του βγήκε! Χωρίς να είναι καλύτερος από τον Παναιτωλικό, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι όπου όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες και πιο κλασικές φάσεις, το αποτέλεσμα ήταν ευνοϊκό για τους Γιαννιώτες! Όχι μόνο αυτό, αλλά διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων! Προήλθε δε από αχρείαστο φάουλ και αδικαιολόγητη αμυντική αδράνεια!

Εντάξει θα πει κάποιος, αυτά δεν συμβαίνουν συνέχεια, να όμως που συμβαίνουν θα πω εγώ, και έρχονται φυσικά να επιβεβαιώσουν πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος… Βλέπετε, τα παιχνίδια τελειώνουν με το σφύριγμα της λήξης (όπως σωστά επισήμανε και ο Χάβος στο τέλος)και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά.

Πλέον αυτά τα παιχνίδια, τυχερά ή μη, άδικα ή όχι, αποτελούν παρελθόν. Καμία μα καμία χαλάρωση δεν δικαιολογείται πια, αφού η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι και δύσκολη και «πονηρή». Ο τελευταίος χαρακτηρισμός πάει στο ότι όσο πλησιάζουμε στο τέλος, κρίνονται πολλά αναφορικά με την πορεία και τους στόχους των ομάδων και αυτό απαιτεί σοβαρότητα και συνεχή εγρήγορση σε όλους τους τομείς. Μπορεί να χρειάζεται να γίνει τεράστια ανατροπή δεδομένων για να βρεθεί ο Παναιτωλικός σε θέση κινδύνου αναφορικά με τον στόχο της παραμονής, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να επικρατήσει ηρεμία και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να έρθουν νέες επιτυχίες που θα δώσουν πρόσθετη σιγουριά. Αυτή τη σιγουριά που δίνει το δικαίωμα να δουλεύονται πράγματα που αφορούν το μέλλον και να συσσωρεύονται εμπειρίες που θα γίνονται μαθήματα για αποφυγή άλλων άτυχων στιγμών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο, όπως και σε κανένα τομέα της ζωής. Γιατί την τύχη την προκαλούμε μόνοι μας…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθροΑδίκησε τον εαυτό του
Επόμενο άρθροΤο πετρέλαιο και οι μαθητευόμενοι μάγοι
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.