Στο sport24 μίλησε ο προπονητής του Παναιτωλικού

Ο Λουίς Κάστρο ήλθε στο Αγρίνιο με τις καλύτερες συστάσεις να τον συνοδεύουν από τη μεγάλη προπονητική πορτογαλική σχολή. Εξηγεί στο sport24 γιατί αρνήθηκε τις άλλες προτάσεις που είχε, εξομολογείται με ποιους μίλησε για να πάρει την τελική απόφαση και υπόσχεται θεαματικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Γιατί αποδεχθήκατε την πρόταση του Παναιτωλικού;

«Δεν ήταν απλά μια ευκαιρία να προπονήσω μια πρώτη ομάδα. Είναι ένα ολόκληρο πρότζεκτ που αναλαμβάνω. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό, γνωστό στην Πορτογαλία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες κι όχι μόνο. Όλο και περισσότεροι Πορτογάλοι – πλέον και προπονητές – ποδοσφαιριστές επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα».

Πότε ήλθε η πρόταση του Παναιτωλικού;

«Ήλθε τις τελευταίες ημέρες της σεζόν. Από την αρχή την αντιμετώπισα θετικά, παρά το γεγονός ότι είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, είχα μιλήσει και με κάποιους ανθρώπους…»

Από ποιες ομάδες είχατε πρόταση και με ποιους μιλήσατε;

«Είχα από ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά όχι μόνο. Μου έκαναν πρόταση από ομάδες της Φινλανδίας και της Ουγγαρίας. Το πρότζεκτ του Παναιτωλικού ήταν πιο ελκυστικό από την αρχή. Μίλησα με ανθρώπους από το σταφ του Πέδρο Μαρτίνς. Δεν μίλησα με τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Αλλά γνωρίζω τους βοηθούς του, άλλωστε στην ίδια ομάδα (Γκιμαράες) ήμασταν. Αλλά και τον Φλοράν Ανίν (πρώην παίκτη του Παναιτωλικού και νυν της Γκιμαράες)»

Τι ποδόσφαιρο υπόσχεστε να μας παρουσιάσετε; Ποιο είναι το αγαπημένο σας σύστημα;

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μπορώ με βεβαιότητα να υποσχεθώ επιθετικό και ωραίο ποδόσφαιρο. Τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξα 4-3-3, αλλά έχω παίξει στο παρελθόν και 4-4-2 ή 3-4-3. Αρχικά, δεν νομίζω ότι θα παρεκκλίνω από το 4-3-3. Στόχος μου είναι να κάνω αυτό που έκαναν και αρκετοί συμπατριώτες μου. Ο Φερνάντο Σάντος, ο Μάρκο Σίλβα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Να φτιάξω το όνομά μου».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος