Οι μαθητές που βραβεύτηκαν

Σε μια λιτή εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η απονομή των χρηματικών βραβείων – υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θωμάς Κουτσουπιάς, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Καλλίμορφος, ο διευθυντής Νίκος Καζαντζής και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου Φώτης Παπουτσής, που εκπροσώπησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν συμβολικό χαρακτήρα επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του Νομού.

Όσο για τα παιδιά που βραβεύτηκαν, ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους.

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε η Κασσιανή – Άννα Τσούλου (Αγρίνιο), ο Βασίλης Καζάκος (Χαλκιόπουλο) και η Θεοδώρα Φαρμάκη (Αγρίνιο), ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν οι Πέτρος – Πετρίτ Ζογκάι (Γουριά), Αφροδίτη Παπαϊωάννου (Θέρμο) και Χαραλαμπία Πουλάκη (Αστακός).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος