Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Ανδρέα Παπαδήμα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η νέα δισκογραφική δουλειά του Ανδρέα Παπαδήμα με τίτλο «Τα όνειρά μου έχουν βγει». Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του ίδιου.

Ο τραγουδοποιός σημειώνει: «Επειδή ο δικός μου τρόπος να αλληλεπιδρώ στα ερεθίσματα είναι ο γραπτός λόγος και η μουσική, το άλμπουμ αυτό περιέχει όσα παρατήρησα και κατέγραψα από τον κόσμο μας, όσα θυμήθηκα, όσα άφησα, όσα ξανάγινα, όσα ένιωσα. Έτσι προέκυψαν οχτώ τραγούδια, ένα γράμμα κι ένα υστερόγραφο. Κι έτσι τα όνειρα βγαίνουν. Και τα μοιράζομαι μαζί σας με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Ας φανταστούμε λοιπόν ότι είναι ένα ταξίδι με δέκα σταθμούς… Ο προορισμός ας είναι άγνωστος και διαφορετικός για τον καθένα… Σας εύχομαι καλό ταξίδι.»

Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Ασίκης, πλήκτρα – προγραμματισμός, Θάνος Αποστόλου, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Νίκος Χρονόπουλος, ντραμς. Ενορχήστρωση: Μιχάλης Ασίκης

Ζητήσαμε από τον Ανδρέα Παπαδήμα να εκφάσει τις σκέψεις και τα αισθήματά του για την δισκογραφική αυτή δουλειά του που παραδίδει στο κοινό:

«Τα λόγια προϋπάρχουν. Στο μυαλό. Πριν να ειπωθούν. Η εσωστρέφεια καταγράφει την πραγματικότητα. Ύστερα οι σκέψεις συμπυκνώνονται και γίνονται στίχοι. Μια πρώτη απόπειρα έκθεσης του εαυτού, όπως έχει διαμορφωθεί από τις συνθήκες κι από τον προσωπικό αγώνα για επιλογή.

Μέσω της προσωπικής ερμηνείας των βιωμάτων αποκτάς άποψη και αναγκαστικά τοποθετείσαι. Για όλα. Για το πριν, για το τώρα, για τα λάθη, για τα σωστά. Όλα με αποδοχή, κατανόηση και λύτρωση. Γι’ αυτό συμβαίνει η γνώση. Για απελευθέρωση. Όχι για ενοχή.

Κάπου εκεί παρεμβαίνει και η μουσική. Η μουσική παίρνει αποφάσεις. Βγάζει τα λόγια έξω, να τα επικοινωνήσει. Με μια διάθεση μοιράσματος και αλληλεπίδρασης. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να σπάνε οι σιωπές και η απομόνωση σκέψης. Εφτά νότες κουβαλάνε το βάρος αυτής της αποστολής. Είτε οι λέξεις φωλιάσουν σε μια μελωδία, είτε η μελωδία ντύσει τις λέξεις, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Πάλι ένα τόξο κι ένα βέλος έχουμε. Για να εκτοξεύονται τα μηνύματα. Να μετακινούνται οι προβληματισμοί και να δημιουργείται ροή.

Η ακινησία δεν είναι μέρος της τέχνης.

Η τέχνη παίρνει τον υπαρξιακό θάνατο και τον μετατρέπει σε ζωή. Όποιος το έχει αντιληφθεί, μπορεί και στηρίζει την τέχνη, αφού έτσι θα μπορεί και ο ίδιος να στηριχτεί πάνω της. Στη ισοπέδωση των αξιών και των υλικών, είναι το μόνο εφόδιο που μας απέμεινε για την διέξοδο. Ένα άνοιγμα στο τόσο ασφυκτικά στενό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για να στριμωχτεί το πνεύμα».

O Ανδρέας Παπαδήμας γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε σύγχρονο τραγούδι, θεωρητικά μουσικής και παρακολούθησε μαθήματα πιάνου. Αρχικά στο Εθνικό Ωδείο Αγρινίου με δασκάλα τραγουδιού την σοπράνο Βάσω Τσαρούχη και στη συνέχεια στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, με δασκάλα σύγχρονου τραγουδιού την Λία Βίσση, απ’ όπου αποφοίτησε. Το 2015 κυκλοφόρησε το ψηφιακό single «Συνήθως» σε μουσική της Λίας Βίσση και στίχους την Ελένης Ξένου και τον επόμενο χρόνο ακολούθησε δεύτερο τραγούδι από τις ίδιες δημιουργούς, την παραγωγή των οποίων είχε αναλάβει η Λία Βίσση.

Δείτε το VIDEO CLIP του τραγουδιού «Λευκές ενοχές»:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος