Για κατασκευή στην παρόχθια ζώνη της Μυρτιάς

Διαγράφηκε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε βάρος του Δήμου Θέρμου, ποσού 91.193,49 ευρώ από την Πολεοδομία Αγρινίου, για κατασκευή στην παρόχθια ζώνη της Μυρτιάς.

Μια βεβαίωση που δόθηκε το 2008 από τον τότε αντιδήμαρχο, ότι το εν λόγω κτίσμα ανήκε στον Δήμο Θέρμου, ήταν αρκετό, μετά από μια δεκαετία, να αποτελέσει την αιτία επιβολής του προστίμου.

Ο Δήμος κατέθετε διαρκώς ατράνταχτα στοιχεία για την ιδιοκτησία του κτίσματος αφενός και την αναρμοδιότητα της ΥΔΟΜ αφετέρου. Τελικώς έγιναν δεκτά όλα όσα υποστήριζε η πλευρά της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα στις 05/07/2018 να διαγραφεί από την Δ.Ο.Υ Αγρινίου το εν λόγω πρόστιμο, αφού προηγήθηκε η ακύρωση της Έκθεσης Αυτοψίας του φερομένου αυθαιρέτου.

«Ως δημοτική αρχή Θέρμου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο Δικηγορικό Γραφείο των συμπολιτών μας κ.κ. Χριστοφόρου και Χρήστου Μητρομάρα που βοήθησαν αφιλοκερδώς στην σύνταξη των νομικών κειμένων για την ακύρωση της αναρμοδίως εκδοθείσας Εκθέσεως Αυτοψίας και του παρανόμως επιβληθέντος προστίμου, καθώς και το Δικηγορικό Γραφείο της κ. Μαίρης Κολτσίδα που έφερε επαξίως εις πέρας την εν λόγω υπόθεση, ενώπιων των διοικητικών αρχών.» αναφέρει ο Δήμος Θέρμου σε ανακοίνωσή του.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος